Ekipa Centra Celote

Stalna ekipa

Urška Rihter

Ustanoviteljica Centra Celote

Ustanoviteljica, avtorica večih programov, certificirana inštruktorica pri FZS. Mamica dveh prekrasnih sončkov. Po duši športnica in oseba, ki jo zanimajo poleg življenja še tudi naše druge dimenzije.

Preko športa sem spoznavala sebe, začela poslušati svoje telo in začela delati v življenju tisto, kar me resnično veseli, tisto kar je že dolgo šepetala moja duša, a je še nisem zmogla slišati. Zavedam se, da je znanje vredno največ in veliko časa namenim izobraževanju. A največ od vsega znanja v življenju štejejo tudi izkušnje.

Pot, ki mi je bila dana v tem svetu je bila vse prej kot lahka. A vem zakaj. To je bil namen, namen, da počnem danes to, kar trenutno čutim kot del mojega poslanstva, da predajam in pomagam tudi drugim z vsem tistim kar sem resnično prehodila, predelala sama in ozavestila sama skozi svoje izkušnje. Le tako vas lahko razumem in vam pomagam.

Ekipa sodelujočih

Anja Nadvežnik

Vaditeljica avtorskih programov Centra Celote na različnih lokacijah

Po izobrazbi je magistra ekonomskih in poslovnih ved. Izobrazba ji je pomembna, a vedno je globoko v sebi čutila, da to ni poklic, ki bi ga z veseljem opravljala.

Sprostitev in svoj notranji mir je našla v športu.

Nekaj časa je vztrajala v skupinskih športih, trenirala je tudi odbojko, rada je igrala košarko, rokomet. Lepo obdobje, dokler ni začela obiskovati skupinskih treningov pod okriljem Urške Rihter. Treningi so postali del njenega vsakdana, njena strast, veselje in nenazadnje tudi priložnost, da dela tisto, kar jo veseli.

Na Fitnes Zvezi Slovenije je pridobila naslov vaditeljica fitnesa, poleg tega pa znanje pridobiva tudi na raznih seminarjih in kongresih.

Strokovni partnerji

Patricija Goubar

pred. Patricija GOUBAR, univ.dipl.org., dipl.fiziot., spec., ASIT, IAIM inštruktor

Patricija Goubar je direktorica Rehabilitacijskega centra Reha MedicAL. Leta 2005 je diplomirala iz smeri fizioterapije, na Zdravstveni fakulteti Ljubljana, leta 2015 zaključila še nebolonjski univerzitetni študij managementa in organizacije na Fakulteti za organizacijske vede Kranj. Študij nadaljuje kot doktorandka zdravstvenih ved in integrativne medicine.

Leta 2015 se je posvetila samostojni poslovni poti kot zasebnica specialistične fizioterapije za obravnavo nosečnic, porodnic in žensk ter obenem habilitirala v visokošolsko predavateljico in na AMEU-ECM postala nosilka dveh strokovnih visokošolskih predmetov: Rehabilitacije v ginekologiji in porodništvu ter rehabilitacije v kardiologiji in pulmologiji. Na fakulteti se je polovično zaposlila ter razširila svojo osebno bibliografijo s številnimi objavami strokovnih-raziskovalnih del in člankov. Padagoško sodeluje tudi pri drugih izobraževalnih institucijah.

Svojo orientiranost v fizioterapiji je najprej usmerila v ortopedsko področje, v okviru Mehanične diagnostike in terapije, leta 2010 pa uspešno zaključila ekskluzivno specializacijo za konzervativno zdravljenje uro-ginekoloških težav in motenj zaradi disfunkcije medeničnega dna, kot so: urinska inkontinenca, blage stopnje zdrsa medeničnih organov, funkcionalne spolne disfunkcije,…., ter porodniških težav in motenj, kot so: korekcija prekomernega razmika trebušnih mišic v nosečnosti (diastaze recti abdominis), simfiznih kosti (simfiziolize), zadnje medenične bolečine (pelvične bolečine), bolečin v križu,…, ustreznega aktivnega gibanja skozi nosečnost in poporodno obdobje,…

V svojem delovanju je Patricija Goubar zaključila še veliko podiplomskih izpopolnjevanj in usposabljanj iz manualne terapije in specifične fizioterapije nosečnic, porodnic in žena, kateremu je leta 2016 dodala veliko področje: t.j. rehabilitacijo dojenčkov ter otrok na področju motoričnih in senzornih motenj, s pridobljenim spec.znanjem klinične ocene in obravnave Senzorne integracije otrok po dr.Ayres, z licenco ZSI Slovenije in Avstrijskega združenja za senzorno integracijo (GSIÖ) in The University of Southern California pod okriljem Western Psychological Services (WPS/USC) iz ZDA, kakor tudi mednarodne inštruktorske licence Mednarodnega združenja IAIM (International Association for Infant Massage) z namenom edukacije staršev o masaži dojenčka in pomenu dotika v prvem razvojnem obdobju.

REHA MEDICAL

Rehabilitacijski center s posluhom

Velikim in malim pacientom dostopen, s strokovnimi informacijami podprt, predvsem pa strokoven, interdisciplinaren in v razvoj usmerjen Rehabilitacijski center, namenjen predvsem ranljivim ciljnim skupinam znotraj področij pediatrije, ginekologije in porodništva (tudi onkologije), nadalje tudi specialistične fizioterapije za vsakogar, skozi vsa življenjska obdobja, ter neprecenljive preventivne dejavnosti.

Interdisciplinarnost centra utemeljujemo skozi skupnost interdisciplinarne ravni delovanja skrbno izbranih, specialistično certificiranih in referenčnih strokovnjakov različnih strok znotraj zdravstvene dejavnosti, s katerimi želimo biti del pozitivne zgodbe na preventivnem in kurativnem varstvu žensk, mamic, babic, otročkov, ne nazadnje družin.

Naš namen in cilji so individualno prilagojeni predvsem ženskam v vseh njenih življenjskih obdobjih ter stanjih, kakor otrokovim razvojnim težavam, posebnostim in sposobnostim. Ob povezavi s Centrom Celote smo našli skupno nit v prid reševanju težav žena na področju disfunkcij medeničnega dna, medenice in hrbtenice, s celostno rehabilitacijo oziroma konzervativnim zdravljenjem, kakor pravilnim, nadzorovanim gibanjem v nadaljnji preventivi.

Tu smo za vas….s posluhom in s srcem.

Reha MedicAL (REHAbilitacijska Medicina, ALternativa)
www.rehamedical.si

TVOJ FIZIO

Zasebna fizioterapija in manualna terapija, Jure Doberšek s.p.

Z novim letom sem ustanovil zasebno fizioterapijo in manualno terapijo, Tvoj Fizio. Moj cilj je omogočiti vsem kvalitetno, strokovno in prijetno obravnavo. Da bodo lažje kos vsem tegobam in življenjskim preizkušnjam.

Sem Jure Doberšek, diplomirani fizioterapevt in manualni terapevt. Po končani Zdravstveni fakulteti v Ljubljani, smer Fizioterapija. Sem se usmeril v specializacijo mišično skeletne fizioterapije. Po končani diplomi sem opravil mnoga podiplomska izobraževanja in tečaje, kjer sem pridobil ogromno uporabnega, teoretičnega in praktičnega znanja. Po 4 letih in 400 ur trajajočem izpopolnjevanju, ki se je zaključil z izpitom, sem leta 2016 pridobil certifikat z nazivom MANUALNI TERAPEVT. Sedaj pa opravljam specializacijo v tujini z Maitland koncepta, ki velja izjemno učinkovito in v problem usmerjeno terapijo z značilnim kliničnim razmišljanjem. Trenutno nas je v Sloveniji 5 terapevtov, ki izvajamo terapijo po tem konceptu.

Že v času študija sem krožil po številnih institucijah in oddelkih v Ljubljani, ter drugod po Sloveniji. Kjer sem spoznaval delo fizioterapevta. V času počitnic in absolventskega staleža pa sem delal v zdravilišču Dobrna in Laško. Po končani diplomi sem se zaposlil v Thermani Laško, ker sem delal 4 leta. Tu sem pridobil ogromno praktičnih izkušen in s pridom izkoriščal na novo pridobljeno znanje s specializacij. V Thermani sem delal z nevrološkimi, ortopedskimi, travmatološkimi, kardiorespiratornimi, revmatološkimi pacienti, profesionalni in rekreativnimi športniki, otroci in odrasli z razvojnimi motnjami ter ambulantnimi in samoplačniškimi pacienti z Slovenije in tujine.

FZS licenca

Licenca Fitnes zveze Slovenije za fitnes inštruktorico.

Avtorski programi

Popolnoma prilagojeni vadbeni programi, pri nas ste v strokovnih in varnih rokah.

3 veje programov

Ponujamo gibalne, terapevtske in rehabilitacijske programe.

Strokovnost

Skupaj se bomo vrnili nazaj k osnovam in vas naučili pravilnega gibanja.