Skupinske vadbe so super. Ampak?

Avtor: 14. april, 2019 Članki

Mogoče v resnici delaš škodo sam/a sebi pa se tega niti ne zavedaš? 🍀

Skupinske vadbe so super 👍😀
Osebni treningi so tudi super in vsekakor več kot priporočljivi za vsakega, ki ima takšne in drugačne omejitve ali je zgolj začetnik 👍

Ampak?

Dajmo se danes malo ustavit pri skupinskih vadbah 👫🕺

🔹 Še preden sem se podala na svojo pot sem tudi sama obiskovala različne vodene vadbe, fitnese in še kaj. Če sem čisto iskrena so lahko skupinske vadbe velikokrat slaba naložba za posameznika. Vsaj zame so bile. Sploh po porodu, ko me žal nihče ni obravnaval moje stanju primerno. In če danes pogledam nazaj sem s to izkušnjo v resnici dobila največ…dobila sem zagon za novo pot medtem ko sem zdravila sebe in iskala izvor naših nepravilnih gibalnih vzorcev, ki so se začeli v resnici že zelo zgodaj. Stari dobri šolski trebušnjaki so nam v resnici naredili veliko škode…in še vedno upam, da bo prišel čas, ko se bodo o aktivaciji mišic medeničnega dna skozi prakso spoznavali že v prvi triadi. 🙏

🔹 Verjetno sedaj mislite, da “pljuvam” v lastno skledo, glede na to, da tudi v Centru Celote izvajamo skupinske vadbe.

🔹 Ampak ker je vsaka stvar za nekaj dobra in ima svoj višji namen, ki nam velikokrat v danes trenutku ni razumljen, sem ravno s tem dobila ogromno izkušenj in skozi prakso sem začela razvijati drugačen koncept in pristop.

🔹 Koncept pri katerem se trudim prav vsakega v skupini opazovati in sproti spremljati kaj in kako z njegovemu telesu. Kljub temu, da je vadba skupinska in da so vaje za vse sestavljene po isti osnovi je zame vsak v skupini individum.

🔹 In to pomeni, da ima marsikdo v naših skupinah zaradi takšnih in drugačnih omejitev tudi prilagojen program. Veliko ljudi prihaja k nam resnično uničenih od skupinskih vadb.

👍Skupinske vadbe so veliko več kot gledati samo inštruktorja, ki dela pred vami in vi za njemu ponavljate. Ali, da je nekdo tam zato, da vam šteje in štopa ponovitve

👍Inštruktor je tam zato, da vas opazuje skozi cel trening, popravlja, opozarja in daje motivacijo ter vas dvigne, ko pridete tja utrujeni od celega dne. In to si zaslužite…ne pozabite na to.

Vsi, ki imate:
~ kakršnekoli bolečine ali bolezenska stanja,
~ omejitve,
~ stare poškodbe,
~ mamice po porodu
~ začetniki,
~ starostniki,
~ vsi, ki niste prepričani o svojih gibalnih vzorcih pa bodite še posebej izbirčni.

Imate samo eno telo. In ne, ni vsaka vadba za vsakega 😀

💯 Preden se v Centru Celote pridružiš skupinskim vadbam se moraš prvo udeležiti uvajalnega treninga. Na podlagi uvajalnega treninga ugotovimo kateri program bi bil zate primeren.

V kolikor se ugotovijo kakšne posebnosti ali omejitve pa ljudje prvo opravijo vsaj en paket osebnih treningov, da jih spoznamo z osnovami in pravilnim gibanjem.
Posledično potem lažje sledijo skupinam, ko se jim pridružijo.
Nekaterim pa se skupinske vadbe zaradi različnih razlogov odsvetujejo in se jim priporoča osebno trenerstvo – nenazadnje gre za zdravje.
In nekdo, ki se spoštuje je vsekakor pripravljen investirati vase. 🤗

Izbirajte zase le najboljše.

Če hodite na različne vadbe in vas:

~ boli križ ali še kaj,
~ uhaja urin in morate nositi na vadbi dnevni vložek,
~ ne sledite skupini,
~ ne čutite telesa od znotraj navzven,
~ ne izhajate iz notranje stabilizacije,
~ vam rame vleče naprej,
~ vas bolijo kolena,
~ ne veste, kaj morate čutiti pri vajah in še kaj bi se našlo potem nekaj ne štima.

Pri nas niste samo številka.
Ste vsak svoj unikat z Srcem in Dušo.
In tako seveda delujemo tudi na naših dveh lokacijah na katerih za vas skrbi Srčna Anja 😊

Prav zaradi vsega tega si še naprej želimo ohranjati to pristnost in srčnost. In rastemo lahko samo skupaj z vami.
Zato smo veseli vsake vaše povratne informacije, nasveta ali zgolj predloga.

Pusti sporočilo