Moja fizična in mentalna transformacija

Avtor: 1. maj, 2020 Članki

Menim, da pri svojih 37 izgledam in se počutim bolje kot kadarkoli.
V nadaljevanju ti povem recept.

Nekaj časa sem razmišljala o tej objavi. In prav se mi zdi, da jo z vami delim. Zakaj? Zato, ker se premalo govori o teh stvareh. Vem kako je, ko se počutiš, da na prsih nosiš vso težo sveta. Vem kako je, ko ne ceniš svojega telesa. Vem pa tudi to, da se vse to lahko premaga in, da lahko vsakdo postane najboljša verzija sebe. To je proces. Je vsakodnevno delo na sebi.

Ko sem brskala po fotkah, da bi vam predstavila svoje podobe skozi leta (še sama se na kakšni komaj prepoznam), sem razmišljala o vzrokih in posledicah svojih dejanj in o odnosu, ki sem ga imela sama do sebe.

Nič kaj ponosno ne gledam na nekatera obdobja. Od stradanja in bulimije, do obsesije, da mora prostem očesu biti vidna skoraj vsaka telesna mišica, do prsnih vsadkov, čustvenega prenajedanja, depresije, anksioznosti in ponavljanja starih vzorcev, ki so me vlekla v samo dno.

     

V vseh teh obdobjih je bil en skupni faktor. Šport. Sem velika zagovornica, da lahko z gibanjem dosežemo bistveno boljše počutje, izgled in gradimo na samozavesti. Sem pa tudi velika zagovornica, da je potrebno vsakega dojemati kot celoto. Ogromno vlogo igrajo naše misli in naši vzorci, če ne največjo.

    

Živimo v družbi, ki nam telo predstavlja kot trend. Nemalokrat sem padla pod ta vpliv. Da bi ugajala družbi. Oh, kakšna napaka! Ampak sem hvaležna za te padce.

   

Ogromno sem se naučila in danes preko svojih izkušenj lahko pomagam drugim. Z drugačnim pristopom. Predvsem ne s takim, da čim hitreje dosežemo navidezne rezultate, ampak s takim, da se zavedate svojega telesa, da ga ne uničujete ampak negujete in se ga vsak dan znova učite hvaležno sprejemati. Telo in sebe.

   

O vsaki temi, bom še pisala/ govorila. Danes sem vse skupaj zelo posplošila, da ne bom predolga. Za vse življenjske preizkušenje sem še kako hvaležna, ko se ozrem nazaj. Dane so mi bile, da lahko razumem in brezpogojno sprejmem vsakega izmed Vas.

Na začetku sem vam obljubila recept. In na prvo mesto bom postavila odnos do samega sebe. Da smo se sposobni tudi v težkih trenutkih postaviti na prvo mesto in skrbeti zase. Da se zavedamo tudi kakšne vplive ima nezdrava prehrana in nepravilno gibanje. Ko to dosežemo (je proces, ki se ga sproti učimo), lahko premikamo gore.

Način, ki sem se ga jaz posluževala v svoji zadnji (najuspešnejši) transformaciji, sem skupaj z ekipo skreirala v program, ki je na voljo v online obliki. Treningi, prehrana, meditacija, raztezanje in motivacija. Vse to je vključeno v mesečni program za maj, za katerega so prijave v polnem teku.

Če se želiš pridružiti, mi piši v ZS ali pa na mail: centercelote@gmail.com

Pusti sporočilo