Kosilo: Polnjene bučke

Avtor: 18. junij, 2019 Članki

Poletje s sabo prinaša sezono bučk, ki jih lahko (z malo domišljije) uporabimo in pripravimo na veliko načinov.
Trenutno še ni še ravno sezona domačih, zato sem jih za ta prve lušte kar kupila 😋

Bučke vsebujejo veliko vode, vlaknin, so lahko prebavljive in zato primerne tudi za tiste, ki ste na dieti.
Uživamo jih lahko presne, v solatah, v juhah, jih dušimo, parimo, pripravimo na žaru, skratka ogromno možnosti imamo 🙂

Jaz sem jih tokrat napolnila s tunino 🦈 in nekaj dodatki 😋

Kaj potrebuješ?

🍅 Eno srednje veliko bučko (ali več – odvisno za koliko oseb pripravljaš obrok),
🍅 dve konzervi tune,
🍅 paradižnik, čebulo, kremni sir in naribano mozzarello
🍅 začimbe po okusu

Priprava

🥒 Bučke sem oprala in jih prerezala po sredini navzdol.
🥒 Izdolbla sem semena, da sem dobila dva čolnička.
🥒 V ponvi sem na olivnem olju prepražila čebulo, paradižnik narezan na kocke in tuno.
🥒 Čez nekaj časa sem dodala dve žlici kremnega sira ABC ter začimbe (uporabila sem mešanico mediteranskih).

Nadev sem dala v bučke, vse skupaj sem posula še z naribano mozzarello in okrasila z začimbami.
Bučke sem položila v pekač na peki papir, dala v pečico in pekla nekje dobre pol urce na srednji temperaturi (160-170 stopinj), da so se bučke lepo zmehčale.

Bolj preprosto ne gre 😃

Dober tek 🤗

Pusti sporočilo