Kosilo: Pita z zelenjavo in tuno

Avtor: 14. maj, 2019 Članki

Obožujem pite 😋
Sladke, slane, nima veze, vse so mi odlične. In kar je najpomembnejše, vsi jih imamo radi, tako da en velik plus, kar se tiče pripravljanja obroka 😃

Jed je hitro gotova in če imate v hladilniku vsega po malem in ne veste kaj bi s tem, lahko ustvarite super poljuben nadev.

Priprava testa 🌾

V posodo sem stresla nekaj pirine polnozrnate moke (okoli 200g – ne tehtam, zato ti napišem približno) 😃
Dodala sem pol žličke vinskega kamna, 2 jajci, žličko kokosovega olja in na kocke narezano maslo.
Vse skupaj sem pregnetla (po potrebi dodaš še malo vode) in spravila v kroglo.
Z dlanmi sem testo fajn stisnila skupaj, ga ovila s folijo za živila in ga za dobre 15 min postavila v hladilnik.

Vmes sem pripravila nadev 🍅🥕🥦

Zmrznjeno zelenjavo (imela sem nek mix vsega) sem najprej pokuhala za nekaj minut.
V ponev sem stresla dve konzervi tune, kuhano zelenjavo, eno malo konzervo čičerike in to vse skupaj nekaj minut pražila.
Proti koncu sem dodala eno veliko žlico kisle smetane (lahko daš tudi grški jogurt ali kremni sir ali pa to opcijo izpustiš).

Testo sem vzela iz hladilnika, odstranila folijo in ga razporedila po pekaču (uporabila sem nizek pekač za pite).
Z vilico sem naredila par vbodov v testo, da se ne napihne.
Testo sem premazala s pestom in posula z nadevom ter potresla z naribano mozarello.

📌 Vse skupaj sem postavila v pečico, za dobre 20 min do 30 min 

Pito lahko postrežeš kot samostojno jed ali zraven postrežeš kakšno solato ali pa kremno brokolijevo juho, kot sem to storila jaz 😊

Dober tek 😋

 

Pusti sporočilo