Kosilo: Losos, Riž, Solata z mozzarello

Avtor: 11. marec, 2019 Članki

Zdrav in uravnotežen obrok, ki ti ne bo vzel veliko časa 😊

Potrebuješ:

  • File lososa
  • Začimbe (vegeta, česen, sol, poper)
  • Čebulo
  • Rdečo in zeleno papriko
  • Riž
  • Solata
  • Mozzarella
  • Kis, bučno olje

Lososa sem začinila z domačo vegeto in česnom.
Prepražila čebulo, dodala malo rdeče in zelene paprike ter vse skupaj še malo pražila. 20 min sem porabila, da sem lososa lepo zapekla na obeh straneh.

📌 Losos mora biti res pečen, a ne preveč, drugače bo suh. Tako da je čas peke odvisen tudi od tega, kako debel je file.

Zraven sem pripravila riž. Skodelico riža sem strela v naoljeno ponev, ga zalila z jušno osnovo in kuhala na zmanjšanem ognju tako dolgo, dokler voda ni povsem izginila. Vmes sem nekajkrat premešala in dolila malo vode, da je bilo vse skupaj res kuhano.

Zraven sem pripravila solato z bučnim oljem, jabolčnim kisom in po vrhu sem narezala še mozzarello. Seveda pa solata brez česna ni prava solata 😋

Nad tem kosilom nismo navdušeni vsi družinski člani 😂 Še posebaj najmlajša…zato sta ona dva namesto lososa jedla ocvrte ribje palčke.

Priznam, da pri njima ne kompliciram, se trudim, da ju kolikor se da ozaveščam glede uravnotežene prehrane ampak sem mnenja, da bodo še prišla tista leta, ko se bosta tudi sama tega začela bolj zavedati. Trudimo se držati eno zdravo mero vsega.

Dober tek 😋

***Nekaj zanimivosti o lososu, kot idealni hrani za srce***

☑️  Losos je živilo, ki ima številne koristi za naše telo, saj je zelo bogat z omega 3 maščobnimi kislinami. Te varujejo srce in preprečujejo mnoga obolenja.
☑️  Losos kljub mastnosti velja za zelo zdravo ribo, ki poleg omega 3 maščob vsebuje še vitamin A in D in veliko beljakovin.
☑️  Poznamo več vrst lososa, med katerimi je pri nas večinoma naprodaj atlantski losos z oranžno rožnatim mesom in intenzivnim okusom.
☑️  Zaradi izjemne priljubljenosti divjega lososa ga je veliko premalo, zato je na voljo predvsem gojen.

Pusti sporočilo