Kosilo: Jota

Avtor: 23. april, 2019 Članki

Enolončnice niso pogosto na našem meniju, ampak tu pa tam pa se zgodi 😀 in moram priznati da kar paše malo spremembe,…
no meni 🙂 ostali niso tako zelo navdušeni 😂

Danes za kosilo jota s kislo repo 🍲
K
er nisem želela tvegati ali bolje rečeno povzročati napetosti in slabe volje pri kosilu 😂🙈 sta mala dva dobila pire krompir in nagece 💁‍♀️😆

Jaz joto najraje delam tako, da skuham vse posebej. Ja vem, potem ni enolončnica, ampak tako se mi zdi dosti boljše 🙂

  • Fižol sem namočila že dan prej, naslednji dan sem ga posolila in skuhala.
  • Krompir sem narezala na manjše kocke in skuhala.
  • Kislo repo sem dala v velik lonec, dodala lovorjev list, malo popra in pokuhala.
  • Na olivnem olju sem popražila šunko.

Ko so bile vse sestavine skuhane, sem vse skupaj dala k repi in v enem loncu kuhala še nekaj časa.
Naredila sem zabelo iz moke, paradižnikove mezge, olivnega olja ter vse skupaj zakuhala v joto.

Dober tek 😀

Pusti sporočilo