Je gibanje res takšna znanost?

Avtor: 10. oktober, 2019 Članki
Vem, včasih me je težko razumeti 🤔
Mogoče kdo misli, da delam iz gibanja celo znanost. No, saj na nek svoj način jo. Izjemno rada raziskujem. Telo. Gibanje. Bolj kot se učim, manj se mi zdi, da znam…😂😳

Vem pa tudi, zakaj sem tako občutljiva na nepravilne gibalne vzorce in zgodovino našega gibanja. Zakaj mi ni vseeno.

Marsikatero težavo sem si pridelala, pa čeprav sem imela ob sebi osebnega trenerja in hodila na vodene vadbe. Potem sem se korak za korakom “popravljala” sama. Borila sem se z diastazo. Takrat se žal o tem ni toliko govorilo, še manj je bilo na razpolago nekih pravilnih vaj. Potem sem si zaradi nepravilnega dihanja in prevelikega stiskanja mišic medeničnega dna pridelala dodatne težave. Potem sem si zaradi nepravilnega gibanja počasi uničila hrbet, pridelala grbo, pa ustavila limfni sistem, in tako dalje. Nenazadnje sem zaupala ljudem, ki so me vodili skozi gibanje. Med tem, ko sem “popravljala” sebe je v meni rasla želja, da predam drugačen pogled na gibanje. Da širim…ozaveščam.

In ker sem sama prehodila pot razumem in želim za vse moje vadeče drugačno pot, kot je bila moja.
Ravno zaradi vsega tega svoje delo opravljam še z večjo odgovornostjo. Ne ukvarjam se s papirji ali stvarmi…ampak se dnevno ukvarjam z živimi telesi. Z vami.

In to je zame velika odgovornost. Velikokrat, ko grem spat razmišljam o svojih vadečih. Sodelujem s fizioterapevtom in ostalimi strokovnjaki. Ker seveda sama ne vem vsega, zato se učim in povezujem z ostalimi. Ker niste samo telo. Ste Celota.

Takšna sem…ne spim mirno, če kaj v mojem dnevu ne štima.
Notranji mir in mirna vest mi v življenju pomenita Vse in še Več.

In razumem, da je včasih to komu težko razumeti. Gibanje je lahko celostno, z občutkom ali pa zgolj zabava in skakanje.

No, ko nekaj ni več ok, ko pride bolečina, hernija, spust medeničnih organov, zamik vretenca, razpad notranjega sistema…potem ni to za nikogar več zabava. Seveda ni samo gibanje.
Je celoten življenjski slog. In to želim ozaveščati skozi svoje izkušnje.

Takšna sem…včasih bi si sicer želela, da bi se manj učila na svojih napakah a v resnici ravno zaradi tega rastem in širim svoja obzorja. Res je, da imam nenazadnje rada izzive. Sem samosvoja. To mi predstavlja napredek. In tako delujem na vseh področjih. Poslovno in privatno. Monotonost me ubija. Dan enak dnevu še bolj.

In zato tako zelo cenim pot raziskovanja in napredovanja. In hvaležna sem za vse ljudi, ki hodite skupaj z nami. 🙏💛💪

 

Pusti sporočilo