Dovolj je, umiri se!

Avtor: 19. maj, 2020 Članki

Ne, ne pomaga ta poved. Ne pomaga, ko se počutimo preobremenjeni, utrujeni in brez energije. Vsi dejavniki, ki jih dojemamo kot negativne ali pa nam povzročajo neko neznanko, nam povzročajo veliko škode. Pravzaprav si jo povzročamo sami. S tem kako dojemamo stvari.

Nimam univerzalnega recepta kako se lahko negativnim čustvom popolnoma izognemo. 🤷‍♀️
Obstajajo različne tehnike in prav je, da raziskujemo. Lahko pa vam povem s čim si jaz stresna obdobja najbolj omilim.

Vem, slišali ste že velikokrat:
Telovadite, zdravo se prehranjujte, poskrbite, da dovolj spite, dovolite si brez slabe vesti vzeti čas zase, pa če tudi ni vedno opravljeno vse do potankosti.

Perfekcionisti imamo tu še malo več̌ dela, kajne? 😃 Res je, ni vedno lahko. Tudi meni vedno ne uspe. Ampak se da. Korak za korakom.

Velikokrat slišim: ah Urška, kje naj najdem energijo še za vse to. Potem sledi kup izgovorov. Pravim jim izgovori, ker to dejansko so. Začnimo počasi. Z majhnimi premiki. Spremenimo miselni tok in izstopimo iz cone udobja in vloge “žrtve”. Zavedajmo se, da ima vsak izmed nas moč̌ spremeniti svojo realnost, če mu ta v tem trenutku ni všeč̌ in ga ne osrečuje.

Torej stvar je dejansko dokaj preprosta. Potrebno je zamenjati le navade. In kot smo rekli, začnimo počasi in sigurno. Ne vse naenkrat. Zdravi obroki se pripravijo izjemno hitro. Eno uro na dan, če le hočemo, pa tudi lahko najdemo čas za miganje, kajne?

In obljubim vam nekaj, ko boste (ker vem, da jih lahko) spremenili navade, si boste neskončno hvaležni. Jutri je nov dan in nova priložnost 🙏🙏

Pusti sporočilo